Hundegård

Velkommen til

Kennel Lagopus mutus

Oppdretter av Engelsk Springer Spaniel

siden 1997

 

Forside

Mange stiller seg undrende eller litt negativ til Hundegård.

 

Jeg kan til dels være enig med begge fronter her... Men, når man først har x antall hunder er faktisk hundegård et must å ikke ha.. Dette pga at det er lite holdbart for en hund(er) å sitte ev i et bur inne i huset i 8 til 10 timer.

 

Dette på grunn av at vi har et arbeid som skal utføres for våre arbeidsgivere...

 

Derfor har vi for våre hunder kommet frem til at Hundegård er en fin ting...

 

Og her vil jeg med det første nevne "Tak

 

Ja du leser riktig... Vi anbefaler alle å legge tak over hundegården på grunn av været i Norge..

Hundegård

Taket vil dempe faren for at hunden blir bløt i løpet av arbeidsdagen. Og dette sparer man mye tid på, samt masse mindre lidelser for hunden.

 

Men, det medfører og litt ekstra arbeid for oss tobeinte... Men, det har vi vel godt av når hundenikke har det vondt?

 

  • Ekstra arbeidet blir: Spyling/vanning i hundegården på grunn av lukt fra urin... Her spesielt hannhunder.
  • Plukking av skitt

 

 

Så selv om dette arbeidet medfører "litt" arbeid. Så kan vi se frem til at hundegården blir rein hver dag. Samt at når det regner, så er ikke hunden våt. Og ikke minst om vinteren... hvor hunden slipper å vasse i snø og vi på toppen av dette hadde hatt en kjempe jobb om våren med å plukke skitt..... Noen som kjenner seg igjen??

 

 

Under lag i hundegården?

Den siste hundegården på ca 40kvm var en gammel altan,,, med terrassebord. Som vi valgt å utnytte slik at vi kan dele dem kvm inn fra 4 hundegårder til 1. Alt etter antall hunder som skal gå der.Med eller uten løpetid.

 

Vi har valgt derfor "litt grov singel"(pukk). oppe på disse terrasse bordene. Ca 10 cm tykkelse over hele terrassen. Det handlet mest om renholdet og avrenning.

 

Nå bruker vi ca 15 - 20 min dagelig i renhold på hundegårdene og har stort sett luktfri hundegårder.. Dette fordi vi bruker masse vann og en del vaskemiddeli form av Klorin/ grønnsåpe/ og annet dessinfiserende middel.

 

Vi har valgt å gjøre dette for ikke å få noe form for smitte mellom hundegårdene eller noe som kan overføres når vi reiser så mye som vi gjør.

 

Reinhold er faktisk en del av god trivsel.. både for hund og mennesker..

 

 

Drikkekar:

 

Jeg vil anbefale et drikkekar som både tåler hunder som gnager og er lett å holde reint dagelig. Metall kommer gunstig ut her..(Nittedal smådyr)Det til høyre

 

Vi prøver i disse dager ut en plastdrikkekar. Til nå har det fungert smertefritt. Og er både enkelt å reingjøre.. samt at det er billig,,(Felleskjøpet) Det til venstre

 

Vannkopper: Vanlig store vannkopper er og et greit alternativ.. Spesielt om vinter.. Da det er å få kjøpt varmer til disse slik at vannet ikke fryser.(KK import)

 

 

Vi har helt klart sett en fordel med begge drikkekarene...

 

Plast er veldig enkelt å holde reint og har den billigste prisen pr i dag på felleskjøpet.Men, enkelte hunder vil nok gnage denne sorten fort i stykker og derfor bruker vi dem andre dikkekaren på plasser/luftegårder hvor "Kennel" hunder ofte er innom. Da den del av disse kansje kjeder seg ol og har større behov for å få ting ut på frustrasjon.... Disse Stål drikkekarene er av veldig bra kvalitet. men, ingen av disse drikkekarene anbefales ute om vinteren... da har vi stål kopper med varme i...slik at selv om temperaturen kommer ned mot 25 minus... holder fortsatt drikkevannet ca 5 grader...

 

 

Pisse stokk

 

For oss som har hannhund... Er det til tider plagsomt.... med urinering alle veier,,,, fra disse hannhundene...

Derfor synes vi ideen på en stor utstilling vi var på vår en fantastisk ide... Og laget derfor nå i den nye hundegården slike Pisse stokker .. Og vi merket straks at hannhundene begynte å bruke disse... Og hundegården er ikke nedskvettet av hunnhund piss alle veier lengre.. Men, kun på stokkene...

 

Disse stokkene er : Trykkinprignert halv stokker fra Plantasjen og er en rull på ca 2meter ... så det blir en del pissestokker av en slik rull til en ok pris..

 

Rengjøring: Grønnsåpe/klorin 1 gang pr uke,,

 

 

 

 

Rengjøring i hundegård

 

 

 

Vi har i lengere tid prøvd ut flere varianter av reinhold... Og mitt råd til alle som har hund stående i hundegård er..

 

Ha tak over hele hundegården pga Været i Norge og ikke minst dette med å unga bløte hunder.

 

Dagelig opp plukking av avføring

 

Vi har Pukk/grov singel i alle våre hundegårder. Og vanner hele året med vann dagelig for å ikke få lukt i hundegårdene. Samt av vi har rengjøringsmiddel i hver dag i en hagekanne som vi vanner rundt i alle hundegårdene.

Vi har praktisert lenge nå.

4-5 dager med gønnsåpe. så 2-3 dager med klorin, så 1-3 dager med et middel som brukes på pissoarene på offentlige toaletter..

 

Dette er en oppskrift vi virkelig kan anbefale videre...

Vi har også prøvd utbladet kalk i vann og det har og hatt en delvis bra effekt på lukt om sommeren...